DOBAR POSAO U UKRAJINI?

Sedam MIG-ova 21 ide na remont, pet ih kupujemo

31.05.2013 u 11:04

Bionic
Reading

Hrvatska će u ukrajinskom zavodu u Odessi remontirati sedam MiG-ova 21 te otkupiti pet remontiranih istovrsnih borbenih zrakoplova, doznaje danas Hina u Ministarstvu obrane (MORH) koje je najavilo da će odluka o tome biti potpisana ovih dana

MORH je odluku donio nakon što su im ukrajinski predstavnici predali svu traženu dokumentaciju kojom su dokazali da je pet zrakoplova MiG 21 koje će Hrvatska kupiti od ukrajinskog zavoda u vlasništvu Ukrajine.

U MORH-u se neslužbeno doznaje da je za remont i nabavu MIG-ova 21 ukrajinski zavod na natječaju ponudio cijenu od 13,9 milijuna eura, dok je rumunjski zavod Aerostar tražio 18,6 milijuna eura.


Povjerenstvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH), ovlašteno za ocjenu pristiglih ponuda za remont i nabavu borbenih zrakoplova MiG 21, je 17. svibnja otvorilo pristigle ponude rumunjske tvrtke Aeroastar i ukrajinske tvrtke Ukrspetsexport, u nazočnosti predstavnika ponuđača.

Zrakoplovi tipa MiG 21 u sastavu su Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva još od Domovinskog rata i ove godine moraju na potpuni remont. Iako je bilo najava da bi se možda nabavili novi borbeni zrakoplovi zapadnog porijekla, državni vrh ipak se odlučio za remont postojećih zrakoplova.