Hrvatska KAKO ZAMUTITI KAŠU

'Sindikati i poslodavci traže kandidata za Pantovčak'

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader i predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević nisu se danas željeli izjasniti o kandidaturama za budućeg hrvatskog predsjednika

ZAGREB - Upitan vidi li potencijalnog predsjednika Republike među prisutnima na primanju u prigodi Dana državnosti Mesić je podsjetio da su ga na pogrebu pape Ivana Pavla II. upitali je li vidio novog papu. "Jesam, samo između svih onih kardinala nisam znao tko je", kazao je Mesić nakon svečanog primanju u prigodi Dana državnosti u njegovu Uredu.

Na novinarski upit planira li se kandidirati za predsjednika države premijer Ivo Sanader izbjegao je direktan odgovor. "Danas sam sa socijalnim partnerima vrlo ozbiljno razgovarao o tome da vidimo imaju li sindikati ili poslodavci, prije nego se vladajuća koalicija izjasni o svom kandidatu, neki dobar prijedlog za nas pa da to razmotrimo", rekao je dodavši kako su sindikati i poslodavci odgovorili da će ozbiljno razmotriti taj prijedlog.

"Mi smatramo da je socijalno partnerstvo iznimno važno i razgovarat ćemo nakon što nam sindikati i poslodavci predlože kandidata", kazao je Sanader.

Ranije u srijedu, netom nakon sastanka s predstavnicima HUP-a i sindikata, upitan za komentar dvaju SDP-ovih kandidata za predsjednika Republike - Ljube Jurčića i Ive Josipovića - Sanader je rekao da je uvijek dobro imati dvojicu iz SDP-a za protivnike, kao što je već govorio prilikom izbora 2007. godine. 'No to ne znači da ću se ja kandidirati, jel'', dodao je Sanader.

Upitan hoće li se on kandidirati predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao je da je do izbora još pola godine i da dolazi vrlo neizvjesna jesen te razdoblje kreiranja proračuna za iduću godinu. 'Taj proračun će zapravo biti pokazatelj kojim pravcem Hrvatska želi ići i vjerujem da ne samo ja, nego i mnogi u Hrvatskoj koji se bave gospodarstvom, s nestrpljenjem će čekati kraj godine da vide kakav je pogled postojećih struktura prema Hrvatskoj sutra. Tad mislim da će se morati donositi ozbiljne odluke', rekao je Vidošević. Dodao je da će o tome hoće li se ili ne kandidirati na predsjedničkim izborima odlučiti u zadnjem kvartalu ove godine.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još