OBITELJSKO-POSLOVNE VEZE

Ivana Nobilo dužna ocu i bivšem mužu pa mora u stečaj

13.03.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Tvrtka Nobilo i Cetinski, u vlasništvu bivše supruge pjevača Tonyja Cetinskog i kćeri poznatog odvjetnika Ante Nobila Ivane Nobilo, podnijela je Fini zahtjev za predstečajnu nagodbu. Obveze njezine tvrtke iznose 9.062.915 kuna, a najveći joj je vjerovnik – otac Anto Nobilo, piše Večernji list

U prijedlogu nagodbe tvrtke Nobilo i Cetinski navodi se da su obveze prema dobavljačima 3,5 milijuna kuna, obveze za plaće 49.000, a ostale obveze 7,2 milijuna kuna. U toj posljednjoj stavci navodi se i obveza za zajmove prema građanima – Anti Nobilu u iznosu od 5.198.927 kuna. Jedan od vjerovnika je i Tony Cetinski, kojem tvrtka njegove bivše supruge duguje 187.784 kune. No ni otac ni bivši suprug nisu pristali, prema dokumentaciji iz Fine, na prijedlog Ivane Nobilo da joj oproste dugove i da se otpišu kamate, navodi Večernjak.

Tvrtka Nobilo i Cetinski, koja se uglavnom bavi organiziranjem koncerata i menadžeriranjem glazbenih zvijezda poput Tonyja, od 2008., kad je osnovana, bilježila je stalni gubitak. Prema posljednjim podacima, u 2011. tvrtka je imala 4,6 milijuna kuna gubitka.

Anto Nobilo, koji je u javnosti poznat isključivo kao odvjetnik, preko svog odvjetničkog ureda u 2011. ostvario je 473.071 kunu gubitka. No ipak je posudio kćeri više od pet milijuna kuna, a njih je, kaže, zaradio na drugim poslovima.

'Od 2004. bavim se investicijama i na tome sam zaradio više nego dovoljno. Odvjetnički ured održavam samo da ne bih izgubio rutinu. Teško da bi bilo koji odvjetnik mogao zaraditi pet milijuna kuna', rekao je Nobilo.

Nobilo je suvlasnik više tvrtki koje se bave uglavnom nekretninama, a na pitanje hoće li se nagoditi s kćeri kazao je: vjerojatno će to otići niz vodu. Ivana Nobilo ukratko je iznijela detalje poslovanja, a pregovore s vjerovnicima nije htjela komentirati.