Hrvatska JEDNAKOST?

Iskorak i Kontra protiv 'anti-gay' pridea

  • Autor: Hina
  • 3.6.2009 20:54:14
  • 3.6.2009 20:48:33

Iz udruga 'Iskorak' - centra za prava seksualnih i rodnih manjina, Lezbijske grupe 'Kontra' i Ženske mreže Hrvatske danas su priopćili kako će uputiti zahtjev Policijskoj upravi zagrebačkoj da povuče odobrenje za održavanjem javnog okupljanja, tzv. antigay pridea, u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista, jer, kako tvrde, sadrži sve elemente kaznenog djela rasne i druge diskriminacije

Prema najavama Hrvatskih nacionalista i HČSP, anti-gay pride trebao bi se održati 13. lipnja na Trgu bana Jelačića i uredno je prijavljen policiji. U priopćenju, pravni tim 'Iskoraka', 'Kontre' i Ženske mreže Hrvatske navodi, uz ostalo, da će od Ministarstva unutarnjih poslova tražiti sankcioniranje ovlaštene osobe koja je odobrila to javno okupljanje.

Od Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu pokretanje kaznenog progona protiv organizatora javnog okupljanja zbog počinjenog kaznenog djela rasne i druge diskriminacije. Od Ustavnog će suda, pak, tražiti da zabrani rad Hrvatskoj čistoj stranci prava.

Na tzv. anti-gay prosvjed osvrću se i iz Margelovog instituta koji, uz ostalo, poziva nadležne institucije da preispitaju odluku o odboravanju skupa.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još