PROPAO PARK & RIDE

Parkiranje kod Paromlina cijeli dan za 10 kuna?

18.09.2012 u 11:24

Bionic
Reading

Deset kuna za dnevno parkiranje mogla bi biti nova cijena na parkiralištu pokraj Paromlina.Naime, nakon što je u lipnju ove godine uveden novi model, takozvani park&ride prema kojemu se uz parkirališnu, mora kupiti i mjesečna karta za javni prijevoz, gradske vlasti odlučile su se za promjenu

Prema prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića, koji će se naći na dnevnom redu iduće sjednice Gradske skupštine, na parkiralištu pokraj Paromlina trebala bi vrijediti nova pravila, a razlog je loša popunjenost.

Kako bi se iskoristio kapacitet parkirališta u središtu grada, Grad je već pokrenuo pregovore sa Zagrebačkim holdingom. Iako će u ZGH za lošu popunjenost parkinga okriviti građane i njihovu nenaviklost na nove mogućnosti razloge za lošu prodaju park & ride karata, prodano ih je tek 49, a mjesta ima 550, ZGH bi krivce trebao potražiti u svojim redovima.

Za razliku od europske prakse gdje za dvije usluge vrijedi jedna karta, za koju dobijete i popust, u Zagrebu ste morali imati dvije karte i za njih nije bilo nikakva popusta. Naime, park&ride niste mogli kupiti ako niste imali pokaz čija je cijena od 360 kuna, dok je za p&r valjalo izdvojiti još dodatnih sto kuna, što je ukupno 460.
Bez popusta za privlačenje korisnika na nove usluge, teško je bilo očekivati da će se kupiti veći broj karata od 49.

Prijedlog gradonačelnika Milana Bandića prvo treba potvrditi Gradska skupština, a hoće li parkiranje pokraj Paromlina koštati deset kuna i kada bi nova odluka mogla stupiti na snagu, još uvijek nije poznato.