SANADER O JOVANOVIĆU

'Upao je u našu školu poput milicajca'

11.09.2012 u 13:42

Bionic
Reading

'Ministar Željko Jovanović je nenajavljeno i milicijski upao u našu županiju iako smo mi vlasnici škola. Osuđujemo ovakav potez', reakcija je splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera na posjet ministra obrazovanja Kaštelima i intervenciju u srednjoj školi Braća Radić, gdje je upisano 42 učenika koji nisu zadovoljavali minimalne kriterije

'Ovaj nedemokratski postupak nastavak je jedne nedemokratske politike, u kojoj ministar Jovanović prednjači. On je zdravstveni djelatnik i apsolutno je nekompetentan za posao kojim se bavi, a šerifuje u prosvjeti, pa nije ni čudno da se ovakve stvari događaju', drži splitski župan.

Po njemu, kaštelanska djeca su žrtve, jer su pretvorena u problem iako nikome nisu oduzela mjesto u školi. 'Ako je napravljen propust, to nije propust djece', kazao je Sanader.Župan je stao u obranu svoga pročelnika za prosvjetu Zdravka Omrčena, za kojega je Jovanović zatražio odgovornost zbog brojnih nepravilnosti oko upisa u kaštelansku školu pa reče da se radi o 'partijskoj odluci'.

'Ne proziva se nikoga iz Ureda državne uprave, koji je nadležan za kontrolu zakonitosti, zato što tamo sjede Jovanovićevi partijski drugovi', kazao je Sanader.Tajnik županijskog HDZ-a Ante Mihanović zatražio je Jovanovićevu ostavku 'jer trenira mišiće na djeci' umjesto na nogometnoj močvari, koju je na početku mandata obećao isušiti. 'Ako treba, naša županija će biti prva koja će stati na kraj njegovoj kaubojštini i bahatosti', osokolio se Mihanović.

Inače, za 42 buduća srednjoškolca jučer je počeo teći 48-satni rok koji im je ostavio ministar Jovanović, u kojemu trebaju izabrati hoće li upisati trogodišnji smjer u kaštelanskoj školi - formiran izvanredno i s gotovo istovjetnim programom koji su željeli pohađati - ili popuniti neko od 206 slobodnih mjesta u trogodišnjim školama na području županije.