Hrvatska PONIŠTEN FALSIFICIRANI KREDIT

Jakovina: Nema raskola u SDP-u

Nema raskola u SDP-u, uvjerava ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je s glavnim tajnikom SDP-a Igorom Dragovanom pokušao naći izlaz iz vrlo neugodne afere u koju je tu stranku doveo njihov saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Josip Vuković, a Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice stavila van snage odluku o zaduženju Grada Nove Gradiške

Nakon provedenog upravnog nadzora, Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice izvan snage stavila odluku o davanju suglasnosti za zaduživanje Grada Nove Gradiške za izgradnju komunalne infarstrukture i proizvodnih hala u Industrijskom parku.

Utvrđeno je, naime, da odluku o zaduživanju nije donijelo Gradsko vijeće na svojoj sjednici, već je samo potpisana od strane osobe koja predstavlja to tijelo, stoji u Vladinom priopćenju.
Slučaj Vuković na neki je način podijelio vrh SDP-a na one koji su tom saborskom zastupniku željeli pomoći da se po svaku cijenu izvuče iz afere i druge, predvođene ministrom Slavkom Linićem, koji su zahtijevali strogo poštivanje zakona i kažnjavanje onih koji su zakone prekršili pa je na trosatnoj sjednici lokalnog SDP-a pokušano ispeglavanje situacije oko falsificiranog papira za kredit, piše Jutarnji list.

Vuković je, podsjetimo, prevario Linića i Vladu da bi dobio suglasnost za podizanje kredita od 10 milijuna kuna, poslavši odluku Gradskog vijeća sa sjednice koja nikada nije održana. Situaciju je SDP navodno pokušao riješiti 'proceduralnom pogreškom', ali je to propalo pa su u utorak uvečer u Novu Gradišku hitno stigli Jakovina i Dragovan da bi riješili raskol u stranci.

Međutim, ishod nije izvjestan, a Jakovina danas na tu temu uoči sjednice Vlade nije bio previše razgovorljiv, nego je samo kazao da se 'radilo o uobičajenom radnom sastanku o unutarstranačkim stvarima' i ustvrdio da 'nema nikakvog raskola', a 'Vuković i dalje radi svoj posao'.

208855,208232,203894,181180
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još