Hrvatska PROMJENE U GLAVNOM STOŽERU

Smijenjen general pukovnik Slavko Barić

General pukovnik Slavko Barić razriješen je dužnosti zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH i imenovan na dužnost ravnatelja Hrvatskog vojnog učilišta Petar Zrinski (HVU), dok je kontraadmiral Ante Urlić razriješen dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, na čije čelo dolazi komodor Robert Hranj, priopćeno je danas iz MORH-a

Nova razrješenja i imenovanja u MORH-u obavljena su na temelju odluke predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i uz suglasnost ministra obrane.

Kontraadmiral Ante Urlić imenovan je na dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH za planove i resurse, dok će dosadašnji v.d. ravnatelja HVU-a, brigadni general Slaven Zdilar ubuduće obnašati svoju prijašnju dužnost zamjenika zapovjednika HVU-a.

Novi je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Robert Hranj, koji je razriješen dužnosti zamjenika vojnog predstavnika za NATO pri Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji u sastavu Stalne misije RH pri NATO savezu u Bruxellesu. Njegovu dosadašnju dužnost u Vojnom predstavništvu OSRH pri NATO-u preuzet će kapetan bojnog broda Milan Žunić.

Razrješenja stupaju na snagu 31. listopada, a imenovanja 1. studenoga 2012. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još