NEUSPJEŠNA MISIJA

Branimir Glavaš odbio Tomislava Karamarka

16.06.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica da su ga prije tjedan dana zajedno obišli Zoran Gobac , jedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog sporta, i Višeslav Vukojević , sin bivšeg suca Ustavnog suda Vice Vukojevića

Međutim, u političkim kuluarima proširila se informacija da ih je u Mostar poslao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kako bi kod Glavaša ispitali mogućnost poboljšanja odnosa između HDZ-a i HDSSB-a, dodatno narušenih prelaskom Josipa Salapića i dvadesetak osječkih hadezeovaca u HDSSB.

Karamarko je, naime, u dobrim odnosima s Gopcem i Vukojevićem, u čijem je, primjerice, Cro pubu organizirao oproštajnu večeru kad je odlazio s mjesta ministra unutarnjih poslova.

Glavaš nam je za Novi list potvrdio da je spomenuti dvojac, ne prvi put, bio kod njega i da je zaista bilo riječi o eventualnoj suradnji HDZ-a i HDSSB-a.

HDZ vodi čovjek koji nema lidersku, političku i programsku uvjerljivost i osoba vrlo upitnog moralnog kredibiliteta. Upozorio sam Gopca i Vukojevića da je Karamarko dosad izdao Franju Tuđmana, Josipa Manolića, Stjepana Mesića, Ivu Sanadera i Jadranku Kosor, te da je osobno dao uhapsiti petoricu ratnih generala, Antu Gotovinu, Željka Sačića, Đuru Brodarca, Tomislava Merčepa i mene. S takvim čovjekom HDSSB neće i ne može surađivati, ističe Glavaš.

S druge strane, Gobac demantira da je po Karamarkovom nalogu posjetio mostarski zatvor, čak negira da su on i Vukojević s Glavašem pričali o politici.

'Ma, to se Glavaš zafrkava. Branimir Glavaš je moj prijatelj više od 20 godina i posjet njemu nema nikakve veze s nikakvom strankom i politikom. Ja se ne bavim HDZ-om ni s bilo kakvom politikom', zaključio je Gobac.

199091,194036,199269,161076