NORIJADA U ZAGREBU

Maturant uhićen zbog vrijeđanja policajca

18.05.2012 u 12:12

Bionic
Reading

U gradovima diljem Hrvatske maturanti danas slave završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Povodom norijade maturantima je prikladnu poruku na Vladinu kanalu na YouTubeu ostavio i ministar Željko Jovanović

'Danas je velik i lijep dan. Vjerujte mi, da imam zlatnu ribicu, poželio bih opet nakratko biti maturant. Veselite se i uživajte. Zaslužili ste to. Jednako tako, ako svoj život usporedimo s troskokom, onda je sve što ste do sada radili bio jedan veliki zalet za onaj prvi, možda i najvažniji skok. Pred vama je državna matura, želim vam puno sreće i uspjeha. Upišite fakultete koje želite i na jesen nastavite učiti jer znanje je moć', poručio je maturantima ministar.

Norijada se danas održava diljem Hrvatske. Samo u Zagrebu zadnji dan srednje škole proslavit će oko 4.000 maturanata. Već tradicionalno, maturanti su odjeveni u majice s raznim natpisima, a glavni rekvizit im je i brašno.

Kao i svake godine, zagrebačkim maturantima će se pridružiti i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Gradonačelnik Bandić rekao je kako i ove godine kao i prošle, od maturanata očekuje da 'budu na visini zadatka'.

'Za trezvenjake i poštenjake, moja poruka da mladima ne zamjere ako naprave koji sitni propust jer i mi smo to radili kad smo bili mladi', istaknuo je Bandić. Poručio je sugrađanima da ne traže dlaku u jajetu, ali da vode računa o našoj mladeži i njihovoj sigurnosti te da sve prođe kako Bog zapovijeda. Istaknuo je da će sigurno biti zabave na Bundeku, na našem, kako je rekao, jednom od najboljih parkova u ovom dijelu Europe.

No 'na visini zadatka' nije bio jedan maturant koji je u zagrebačkoj Ulici Antuna Mihanovića, pokraj Glavnog kolodvora, oko podneva uhićen zbog vrijeđanja interventnih policajaca. Trenutačno se nalazi u policijskoj postaji, gdje će i ostati do odluke policije o eventualnoj prekršajnoj prijavi, piše Večernji list.

Norijada u Zagrebu
Jovanovićeva poruka maturantima