Hrvatska SPOR PROTIV ZAGORCA

Hrvoje Petrač svjedoči u 'aferi dragulji'

  • Autor: tportal.hr
  • 5.12.2008 15:39:32
  • 5.12.2008 15:38:40

Hrvoje Petrač u ponedjeljak će svjedočiti na suđenju bivšem prijatelju i poslovnom partneru Vladimiru Zagorcu, umirovljenom generalu optuženom u 'aferi dragulji' koju je prije godinu i pol otvorio upravo Petrač

ZAGREB - Na suđenju za otmicu Zagorčeva sina, zbog koje je i završio u zatvoru, Petrač je prvi lansirao priču da je bivši pomoćnik ministra obrane zadužen za trgovinu oružjem, odlazeći s dužnosti 2000., uzeo dragulje koje je njemački trgovac oružjem Josef Rothaichner u Ministarstvu obrane ostavio kao polog za novac namijenjen kupovini oružja za obranu Hrvatske.

Cijelu je priču na sudu potvrdila i bivša Zagorčeva, a kasnije Petračeva tajnica Snježana Šiprak, sada jedna od krunskih svjedokinja u 'aferi dragulji'.

Na zagrebački Županijski sud Petrač će zbog svjedočenja, uz velike mjere osiguranja, biti doveden iz zatvora u Puli, gdje je iz sigurnosnih razloga premješten nakon ubojstva Ive Pukanića. Šestogodišnju kaznu je do tada služio u Lepoglavi, što je također popraćeno aferom jer se otkrilo da mu je uprava kaznionice 'išla na ruku', omogućivši mu neke pogodnosti koje nemaju drugi osuđenici, primjerice naručivanje hrane iz restorana.

Još od otmice tada maloljetnog Zagorčeva sina 2004. mediji nagađaju da su motivi tog zločina neriješeni poslovni računi bivših prijatelja i poslovnih parnera.

Nedugo nakon Zagorčeva izručenja iz Austrije početkom listopada u središtu Zagreba ubijena je Ivana Hodak, kći njegovog odvjetnika Zvonimira Hodaka koji je u prvim izjavama za zločin indirektno optužio Petrača. On, ali i njegovi sinovi zbog toga su ispitani na policiji i podvrgnuti poligrafu, a kasnije je na 'detektoru laži' bio i Zagorec.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr