Hrvatska HAC ODGOVARA

'Zakonski nismo dužni provoditi natječaje'

Hrvatske autoceste (HAC) nemaju zakonsku obvezu provođenja javnog natječaja kod zapošljavanja, već je ta obveza propisana samo za popunu radnih mjesta u državnoj službi - tijelima državne uprave, pravosudnim i srodnim tijelima, sukladno Zakonu o državnim službenicima, priopćeno je iz HAC-a

HAC je objavio priopćenje u povodu medijskih napisa u kojima se govori o nezakonitom zapošljavanju u tom javnom poduzeću.

U priopćenju se navodi da je HAC, poštujući proceduru i uz odobrenje Nadzornog odbora, prilikom zapošljavanja u cijelosti postupio sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske od 25. ožujka 2011. godine, kojim se trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu države dopušta novo neophodno zapošljavanje.

Dodaje se da je HAC u praksi uvijek provodio javne natječaje za zapošljavanje djelatnika kako bi osobe koje imaju prednost pri zapošljavanju (branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi ), mogle ostvariti svoja prava te da je Uprava HAC-popunila veliku većinu radnih mjesta postojećim kadrovima.

'Zatečeno stanje unutar društva zahtijevalo je ovakvo hitno postupanje pri zapošljavanju, a zaposleni djelatnici u potpunosti ispunjavaju posebne uvjete za obavljanje poslova', kaže se u priopćenju te se ističe da su jedini kriteriji za odabir djelatnika bili načelo stručnosti i povjerenja, s ciljem hitnog realiziranja projekata i poboljšanja poslovanja društva.

184399,184338,184180,179931
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još