KADROVIRANJA

Doktori ekonomije preuzimaju NO ZG holdinga

22.02.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Matu Crkvenca, Marušku Vizek i Hrvoja Šimovića Odbor za imenovanja Gradske skupštine predložio je za nove članove Nadzornog odbora (NO) Zagrebačkog holdinga (ZGH), a do potvrde njihova ulaska trebalo bi doći na sjednici zakazanoj za utorak

Riječ je o trima doktorima ekonomskih znanosti, od kojih je javnosti najpoznatiji Crkvenac, koji je bio ministar financija u Vladi premijera Ivice Račana, a potom i saborski zastupnik. Vizek je zaposlena na Ekonomskom institutu u Zagrebu, a Šimović, najmlađi (rođen 1980) od njih troje, trenutno je zaposlen kao docent na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

'SDP je dobio povjerenje građana za upravljanje gradom i njihovo je pravo da na te pozicije postavljaju svoje ljude. Problemi u Holdingu su veliki i treba ih rješavati. Više bih voljela da je riječ o nestranačkim imenovanjima', kazala je gradska zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić, dodavši da će se u utorak znati kako će se HDZ postaviti prilikom glasovanja o njihovim imenovanjima.

Nakon što su prije mjesec dana ostavke podnijeli predsjednik NO-a Ivo Družić te članovi NO-a Josip Kregar i Anđelka Buneta kao jedini član NO-a ostao je Dragan Kovačević. Hoće li i on podnijeti ostavku s obzirom da je postao predsjednik Uprave JANAF-a pa prema nekim tumačenjima ne može biti i član NO-a ZGH-a, a prema drugima ipak može, treba tek vidjeti.

Kregar je NO napustio zbog nespojivosti obavljanja te funkcije s funkcijom saborskog zastupnika, dok razlozi zbog kojih su otišli Buneta i Družić nikad nisu javno obznanjeni. Iako se špekuliralo da su razlozi za razlaz imenovanja na nove funkcije, što je djelomično točno, jer Družić će postati član NO-a Podravke, neslužbeno doznajemo da cjelokupni NO nije bio zadovoljan radom Uprave, koja prema njihovu mišljenju ništa nije napravila kako bi stabilizirala gradsku megatvrtku.