POSJETIT ĆE GA

Tomašević traži strogu kaznu za vozača koji je pijan naletio na radnika Čistoće

10.02.2024 u 15:02

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković zatražili su u subotu strogu kaznu za vozača osobnog automobila koji je prošle noći izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen radnik komunalnog poduzeća Čistoća

Ističu kako su radnici Čistoće i drugi radnici Zagrebačkog holdinga, ZET-a i žurnih službi na prometnicama svaki dan i noć te pozivaju na pojačane policijske kontrole radi sigurnosti radnika u obavljanju njihove javne dužnosti, priopćili su iz Grada Zagreba.

Alkoholizirani 47-godišnji vozač naletio je, jureći noćas osobnim vozilom zagrebačkom Ilicom, na stražnji dio teretnog vozila Čistoće i teško ozlijedio 58-godišnjeg zaposlenika koji je bio na stražnjoj stepenici vozila. Vozač automobila imao je 1,58 promila alkohola u krvi. Teško ozlijeđeni radnik zbrinut je u Klinici za traumatologiju i izvan je životne opasnosti.

Iz Grada navode kako je pijani vozač izazvao prometnu nesreću izravnim udarom u utovarnu korpu kamiona, pri čemu je lakše ozlijeđen i vozač Čistoće. Kamion je u trenutku nesreće bio je propisno zaustavljen radi utovara otpada pri čemu su bili uključeni pokazivači smjera i rotaciona svjetla, a ozlijeđeni radnik nosio je propisanu zaštitnu opremu visoke vidljivost.

Gradonačelnik Tomašević i predsjednik Uprave Zg holdinga posjetit će danas ozlijeđenog radnika u bolnici, a voditelj Čistoće Davor Vić već je razgovarao s vozačem i komunalnim radnikom koji su bili u timu s teško ozlijeđenim radnikom, ponudio im psihološku i svaku drugu pomoć, priopćili su iz Grada Zagreba.