Hrvatska MILINOVIĆ DAO LAŽNO OBEĆANJE?

Centar za socijalnu skrb i dalje želi oduzeti Dorijana roditeljima

Koprivnički Centar za socijalnu skrb i dalje inzistira na udomljivanju jednogodišnjeg Dorijana iako je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović njegovim roditeljima, 17-godišnjoj Mateji V. i 25-godišnjem Stanku Židovu obećao kako im nitko neće oduzeti dijete

Ovrha nad Dorijanom nije povučena, a lažna je bila i Milinovićeva tvrdnja da je koprivničkome Centru, nakon što je inspekcija navodno utvrdila velike propuste u njihovu postupanju prema Mateji i Stanku, oduzeta nadležnost nad njihovim slučajem. Točno je da je odlučivanje o skrbništvu preuzeo Centar u Križevcima, ali o osnovnom postupku – oduzimanju djeteta – i dalje odlučuje Sonja Petrović, ravnateljica koprivničkog Centra, piše Večernji list.

Petrović cijelo vrijeme tvrdi da je Centru jedina briga Dorijanovo zdravlje te da ga želi oduzeti roditeljima jer se oni o njemu ne brinu kako valja. No tvrdnje da je Dorijan pothranjen i s krastama po koži kao notorne laži razobličio je nedavni pedijatrijski pregled.

Mateja i Stanko vratili su se k njegovoj sestri u Koprivničke Brege u nadi da će se uskoro riješiti njihov problem. Kazali su da će se pokušajima nasilnog oduzimanja Dorijana oduprijeti tako što će dijete držati u naručju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još