Hrvatska OČEKUJE PONOVNI MANDAT

Tanković kandidat SDAH-a na izborima

Dosadašnji saborski zastupnik bošnjačke nacionalne manjine Šemso Tanković bit će kandidat Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH) i na predstojećim parlamentarnim izborima, izvijestili su predstavnici SDAH-a na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci

SDAH je odlučila izvijestiti javnost o kandidaturi Šemse Tankovića na konferenciji u Rijeci ocjenjujući da je u ovom gradu uzoran odnos prema nacionalnim manjinama, rekli su predstavnici SDAH-a.

Predsjednik riječkog ogranka SDAH, Ismet Mešanović, je izrazio želju da se politička suradnja između SDAH-a i SDP-a, kakva postoji u vladajućoj koaliciji u gradu Rijeci, ostvari nakon izbora i na nacionalnoj razini.

Predsjednik SDAH-a Tanković je na konferenciji izrazio uvjerenje da će ponovno ostvariti saborski mandat. Govoreći o svojoj dosadašnjoj saborskoj aktivnosti, najvećim uspjehom je ocijenio povratak bošnjačke, ali i slovenske manjine u Ustav RH, što je, kazao je, bio temeljni razlog suradnje s HDZ-om u proteklom mandatu. Tanković je u Hrvatskom saboru predstavljao, osim bošnjačke, i albansku, makedonsku, crnogorsku i slovensku manjinu.

Povratkom Bošnjaka u Ustav RH ispravljena je nepravda zbog koje je ova manjina bila u neravnopravnom položaju prema drugim manjinama. Svi su oni glasovali na referendumu za samostalnost Hrvatske , a poslije su imali problema s ostvarivanjem građanskih prava, kazao je Šemso Tanković.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još