Hrvatska NAGLO ZAHLAĐENJE

Na Zavižanu –3, u Delnicama 6 cm snijega

  • Autor: D. Prša
  • 8.10.2011 11:02:59
  • 8.10.2011 10:13:36

Naglo zahlađenje, praćeno prvim sniježnim oborinama, donijelo je Hrvatskoj i prve poteškoće u odvijanju svakodnevnog života

Temperature u subotu ujutro mjerene su ispod ništice na Zavižanu -3, Gospiću -2, Otočcu, Plitvicama -1, dok je najviše snijega zabilježeno u Pargu - Čabar 13 cm, Zavižanu 8, Delnicama 6 te Otočcu, Plitvicama, Gospiću i Udbini 1 cm.

Stanovnici Like zamjenili su ljetnu odjeću i obuću zimskim kaputima i cipelama za snijeg, te su čistili snijeg koji je napadao na njihove limene ljubimce. Cijela Lika prekrivena je bijelim pokrivačem, koji ne stvara veće probleme u odvijanju prometa, no magla smanjuje vidljivost. Na dionici autoceste A 1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zbog bure je zabranjen promet na Jadranskoj magistrali (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.
Od jutros su ukinuti zimski uvjeti na državnim cestama u Lici, pa se sada vozi bez zimske opreme, a promet je dopušten za prikoličare i tegljače.

Na autocesti A1, između Gospića i tunela Sveti Rok, na nekoliko dionica vozi se jednim trakom. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još