JOVANOVIĆ O CRNIM FONDOVIMA

'Jadranka ništa 'ne zna', iako HDZ sve zna!'

12.09.2011 u 11:02

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Željko Jovanović najavio je na svom profilu na Facebooku da će zatražiti ukidanje opomena koje mu je tijekom saborske rasprave udijelio potpredsjednik parlamenta Vladimir Šeks jer je iznosio opaske o HDZ-u kao 'zločinačkoj organizaciji'

Jovanovićeva najava dolazi nakon što su u javnost procurili detalji o crnim fondovima HDZ-a, a o kojima je bilješke revno vodila nekadašnja stranačka blagajnica Branka Pavošević te ih spremno ustupila istražiteljima USKOK-a. Sukladno tim podacima, Pavošević je za tri HDZ-ove kampanje (2003, 2005. i 2007. godine) isplatila 25 milijuna kuna neproknjiženih sredstava. Za predsjedničku kampanju 2005, u kojoj je boje HDZ-a branila aktualna premijerka - koja se predstavlja kao velika zagovornica borbe protiv korupcije – potrošeni su navodno milijuni prljavog novca.

'Polako, ali sigurno stižu dokazi o 'vrhu HDZ-a kao zločinačkoj organizaciji', što sam izrekao u Hrvatskom saboru i zbog toga dobio dvije opomene i prijetnju malim prstom Vladimira Šeksa. Mislim da ću tražiti da mi se ukinu opomene jer sam bio u pravu', napisao je Željko Jovanović, koji je prvu opomenu dobio nakon što je izjavio da je vrh HDZ-a u smislu političke odgovornosti - kriminalna organizacija.

'Crni torbe, crni fondovi dokazuju da je HDZ zavio Hrvatsku u crno', istaknuo je Jovanović.

Druga pak opomena došla je nakon što je na aktualnom satu pitao premijerku hoće li podnijeti ostavku jer je išla na sastanke s Polančecom koji je osumnjičen da je stvarao zločinačku organizaciju.

'Polančec je razotkrio kako se odlučivalo u HDZ-u. Njegovo svjedočenje pred Povjerenstvom pokazalo je da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija koju treba što prije i što dalje potjerati od vlasti', rekao je tada Jovanović.

'Nigdje nema Večernjaka na kioscima, izgleda da je ono malo preostalog novca iz crnih fondova dobila HDZ-ova mladež da pokupuje sve primjerke da bi sakrili istinu o Jadranki koja ništa 'ne zna', iako HDZ sve zna! Ali siguran sam da i građani napokon znaju da neće glasati za crnofondovsku premijerku i njezin HDZ', poručio je Jovanović.

I estradne je zvijezde Pavošević u svom iskazu dovela u gabulu, jer su navodno primale novac na crno