Hrvatska LUKA BEBIĆ NA MARATONU LAĐA

'Povlačim se. Politički događaji više me ne zanimaju'

Trideset pet lađa sa 420 lađara, svečano postrojenih na trgu u Metkoviću uz korito rijeke Neretve, dočekalo je predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića, premijerku Jadranku Kosor, predsjednika Sabora Luku Bebića te ostale visoke dužnosnike.

Na samom startu predsjednik Josipović dao je zapovijed dubrovačkim trambunjerima da kuburama označe početak 14. maratona lađa na Neretvi, dugog 22,5 kilometara, u kojem će kršni neretvanski momci i cure nastojati svatko svojom lađom doći što prije do cilja u Pločama. Vrijeme se na ovom jedinstvenom maratonu lađa mjeri laserski u tri decimale.

'S velikim zadovoljstvom sam među vama. Ponosan sam što sam dio ovoga, ovo je još jedan simbol očuvanja naše slavne povijesti. Radujem se što je na ovakav način i danas živimo', rekao je to predsjednik Sabora Luka Bebić.

Na pitanje novinara kako se osjeća, Bebić je istaknuo kako mu je zdravlje dobro, ali je poručio kako 'čovjek snuje, a Bog odlučuje'.

Na pitanje kakvi su mu planovi, Bebić je znakovito poručio: Povlačim se iz aktivne politike. Budući događaji u politici me ne zanimaju.

Na samom startu, prije početka velečanstvenoga maratona, dobro raspoloženi predsjednik Ivo Josipović istaknuo je kako je iznimno važno očuvati tradiciju, a svim natjecateljima poželio je puno uspjeha.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još