Hrvatska IZMJENE ZAKONA O TRGOVINI

'Rad od 0 do 24 treba uvesti samo Vladi RH'

  • Autor: V. B.
  • 22.7.2011 11:45:58
  • 22.7.2011 11:20:00

Izmjene Zakona o trgovini koje je Vlada jučer po hitnoj proceduri uputila u Sabor, a koje omogućavaju vlasnicima trgovina da od radnika traže da i nedjeljom rade od nula do 24 sata potaklo je Akciju socijaldemokrata Hrvatske da medijima pošalje priopćenje u kojem, između ostalog, stoji i to da non-stop radno vrijeme treba uvesti samo Banskim dvorima

'Vlada je još jednom stala na stranu kapitala, zanemarujući hrvatskog radnika po ne znamo koji put. To je još jedna u nizu prevara i prelamanje interesa krupnog kapitala preko leđa ionako već obespravljenih i osiromašenih hrvatskih radnika.

Sramotno je što se dozvoljava ovakvo izrabljivanje radnika koji i ovako nisu dovoljno plaćeni za svoj posao, a mnogi od njih rade, a ne primaju plaće.

U Hrvatskoj ovakvo radno vrijeme treba uvesti jedino Vladi RH, ali uz plaće koje dobivaju hrvatski radnici, pa kad bi uvidjeli da se ne može funkcionirati ni živjeti na takav način, vjerojatno više ne bi donašali odluke po nalogu hrvatskih poslodavaca', stoji u priopćenju ASH.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još