Hrvatska CIBONA BEZ DNA

Bandić preuzeo milijun kuna duga prema bivšim igračima

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odlučio je da će iz gradskog proračuna platiti 721.351 kunu dugovanja bivšem igraču Cibone Bariši Krasiću i 210.264 kune za Mateja Mamića kako se ne bi provele ovrhe nad prostorima kluba iz Savske 32 na koje i Grad Zagreb polaže pravo vlasništva

U aktima gradonačelnika, objavljenima na stranicama Grada, stoji kako se ugovorom o preuzimanju dugova doprinosi konsolidaciji poslovanja Cibone, kojoj je žiroračun blokiran već duže vrijeme, što onemogućava normalan rad kluba.

Podsjetimo, potkraj prošle godine, nakon smjene vlasti u klubu, Bandić je odlučio pomoći nekad respektabilnom euroligašu na način da je u ime Grada preuzeo 23,5 milijuna kuna duga kredita prema Zagrebačkoj banci, a zauzvrat je Grad dobio pravo raspolaganja i upravljanja klupskim nekretninama.

Međutim, kako Mamić i Krasić nisu mogli naplatiti svoja potraživanja, stavili su zabilježbu na poslovne prostore u Ciboninu prolazu, što je automatski značilo da se Grad ne može uknjižiti kao vlasnik.

Mamić je s Cibonom u sporu još od 2004. godine, a slučaj je na sudu zaključen 2008. pravomoćnom presudom po kojoj mu je Cibona dužna 113.000 dolara i 48.545 kuna za sudske troškove.

'Mamić i Krasić jedini su ostvarili pravo ovrhe na nekretninama. Drugih ovrha nema i neće ih biti', rezolutno ističe direktor Cibone Zdenko Antunović i dodaje da je sa 36 igrača i 30 dobavljača postigao nagodbu o 50-postotnom otpisu dugova.

Po ulasku tzv. Bandićeve uprave u klub špekuliralo se s različitim brojkama dugovanja koje su zatečene, a prema Antunovićem riječima, konačni minus je bio 95 milijuna kuna. Unatoč minusu od kojeg boli glava za takvo stanje nitko nije odgovarao iako se svojedobno pričalo o istragama i navodno podignutim prijavama protiv bivših čelnika.

'Grad je preuzeo kredit, s nagodbama smo smanjili minus, platili smo 12 milijuna kuna i vjerujem da ćemo početak sezone dočekati s deblokiranim računom i stanjem oko nule. Deblokada računa značila bi i povratak sponzora i novi početak za Cibonu', zaključio je Antunović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još