GOSPIĆ

Milinović otkrio bistu dr. Franji Tuđmanu

14.05.2011 u 15:02

Bionic
Reading

Danas je na Trgu Alojzija Stepinca u Gospiću potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović, uz nazočnost brojnih političara i gospodarstvenika, svečano otkrio bistu dr.Franje Tuđmana, utemeljitelja moderne hrvatske države, prvog predsjednika Republike Hrvatske i prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice

Bistu je podignuo Grad Gospić, na inicijativu Družbe Braća hrvatskoga zmaja Zmajskog stola u Gospiću, u znak zahvalnosti dr. Franji Tuđmanu, čovjeku koji je svojim djelima zadužio generacije, ostvarivši s hrvatskim braniteljima vjekovni san svih Hrvata, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku, kazao je gradonačelnik Gospića Milan Kolić.

Na istome trgu prije nekoliko godina Družba Braća hrvatskoga zmaja podigla je spomenik blaženiku Alojziju Stepincu, gdje je i spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

'Svi trebamo štovati i vrednovati lik i djelo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, jer nema zemlje na svijetu koja ne štuje lik i djelo svog prvog predsjednika. Zamislite kad bi Barak Obama imao nešto protiv prvog predsjednika SAD-a, zato moramo učiniti sve da se cijeni lik i djelo dr. Franje Tuđmana', kazao je potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva Darko Milinović te dodao da se HDZ nikada nije i neće distancirati od njegovog lika i djela, najvećeg sina sina hrvatske povijesti. Na ovome je trgu bista Alojzija Stepinca, sada i dr. Franje Tuđmana, a odmah uz njih je i spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, što pokazumje povezanost i jedinstvenost svih hrvatskih sinova.

Naglasio je da nije vojno redarstvena akcija Oluja završila, jer još je pred nama veliki cilj kojega je pred nas stavio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a to je da uvedemo Lijepu našu u elitno društvo Europske unije.

Spomenik utemeljitelju hrvatske države dr. Franji Tuđmanu djelo je akademskog kipara Petra Dolića.