GLAVAŠ OPTUŽUJE

HDSSB-ovce se i dalje proganja i zastrašuje

07.03.2009 u 16:30

Bionic
Reading

Predsjednik Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) Branimir Glavaš ustvrdio je danas u Vinkovcima na redovnoj izbornoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije kako se i dalje progone i zastrašuju članovi HDSSB-a

Glavaš je optužio predsjednika vinkovačkog HDZ-a i saborskog zastupnika Tomislava Čuljka da je pokušao u vukovarsko-srijemski HDSSB inflitrirati 17 osoba s ciljem uništenja HDSSB-a.

Prema njegovim riječima nakon dužeg promatranja djelovanja tih novih članova HDSSB je prepoznao njihovu namjeru te su nedavno isključeni iz stranke.

Pri tom je ustvrdio kako je jedan od isključenih vinkovačkih članova vlasnik pogrebnog poduzeća Jure Veselčić učlanjivao u HDSSB pokojnike koje je pokopao kako bi se prikazao aktivnim članom.

Prozvao je PU Vukovarsko-srijemsku optuživši je 'da prikriva kriminal HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji'.

Glavaš je rekao kako Osijekom upravljaju ljudi koji su eksponenti određenih financijskih krugova a pri tom se, ustvrdio je, služe mafijaškim metodama.

Na predstojećim lokalnim izborima HDSSB će, kako je predvidio, osvojiti vlast u Osječko-baranjskoj županiji i to u prvom krugu, a u gradu Osijeku u drugom krugu.

Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić izjavio je kako HDSSB u Slavoniji i Baranji ima više od 35.000 članova organiziranih u 145 ogranaka.

Za predsjednika Izvršnog odbora HDSSB Vukovarsko-srijemske županije jednoglasno je izabran dosadašnji predsjednik Davorin Pezerović.