Hrvatska IŠČEKIVANJE PRESUDE

Mimohodom i misom danas počinju prosvjedi za generale

  • Autor: hrt.hr
  • 14.4.2011 8:17:58
  • 14.4.2011 7:51:00

Skup potpore Hrabra srca, uzdignute glave, molitvom za hrvatske branitelje i generale koji organiziraju pripadnici specijalne policije, gardijskih postrojba, dragovoljci i stradalnici Domovinskog rata počet će u 16.30 u Šarengradskoj ulici pokraj Cibone u Zagrebu, javlja HTV

Nakon mimohoda Šarengradskom, Savskom i Frankopanskom ulicom te Trgom bana Josipa Jelačića branitelji će se okupiti ispred zagrebačke katedrale na Kaptolu, gdje će u 18 sati sudjelovati na misi za sve hrvatske generale.

Braniteljske udruge organiziraju prosvjedni skup i u subotu, 16. travnja u 12 sati na Trgu bana Jelačića pod motom 'Za domovinu'. Predstavnici udruga ne nadaju se oslobađajućoj presudi za generale Antu Gotovinu, Ivana Čermaka i Mladena Markača. Kažu da očekuju eksploziju narodnog nezadovoljstva, ali apeliraju na mirno okupljanje. Aktualnu politiku nazvali su izdajničkom i podaničkom. Smatraju da se procesuiranje branitelja neće zaustaviti.

Inicijator subotnjeg skupa Željko Sačić rekao je u 'Dnevniku 3' da nisu dobrodošli oni koji žele nerede jer branitelji samo žele poslati svoje poruke. Ističe da bi Tihomir Purda i danas čamio u zatvoru da branitelji nisu digli glas.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još