Hrvatska KOŠARICA MIŠETIĆU

Branitelji ne odustaju od prosvjeda za Gotovinu

  • Autor: V.P.P.
  • 28.3.2011 11:19:13
  • 28.3.2011 10:44:49

'Ako je Luka Mišetić postao advokat Vlade RH, neka tako i kaže', rekao je za tportal Željko Sačić, organizator braniteljskog skupa na Trgu bana Jelačića dan nakon presude hrvatskim generalima u Haagu

Željko Sačić smatra da je Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, u svoje ime pozvao braniteljske udruge da se ne okupljaju, a ne u ime svog klijenta. 'Uvjereni smo da je jedina pravedna presuda oslobađajuća i da će Gotovina u vrijeme kada su prosvjedi najavljeni već biti na putu u Hrvatsku', rekao je Mišetić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Sačić, predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku, pojašnjava da se Mišetić ima pravo ograditi od skupa, no da nije general Gotovina jedini razlog okupljanja. Napominje da je trenutno 1.300 branitelja u pritvoru i nekom kaznenom postupku. 'Ne moram ja nikoga pitati, svatko smije prijaviti mirni skup, a Luka Mišetić ne može dijeliti lekcije o tome kada se trebamo oglasiti', zaključio je Sačić.

Osim prosvjeda u subotu, akcija Stop progonu hrvatskih branitelja u petak 15. travnja na glavnom zagrebačkom trgu organizira izravan prijenos presude generalima na videozidu. 'Nema govora o otkazivanju, to je samo skup potpore u iščekivanju presuda', rekao je Boris Prebeg iz inicijative Stop progonu hrvatskih branitelja.

Zaključuje da će to zapravo biti proslava, jer se očekuje oslobađajuća presuda za generale Gotovinu, Markača i Čermaka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još