Hrvatska NATO SAVEZ

RH i Albanija nadaju se članstvu travnju

  • Autor: Hina
  • 3.3.2009 15:54:09
  • 3.3.2009 13:49:23

Albanija intenzivno prati razvoj situacije oko pristupa Hrvatske u EU i NATO i daje punu potporu njezinu ulasku u te zajednice, rekla je u utorak u Zagrebu, nakon sastanka s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, predsjednica albanskog parlamenta Jozefina Topalli, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću

Govoreći o ulasku u NATO, Topalli je istaknula kako se nada da će Hrvatska, zajedno s Albanijom, biti primljena u Savez na idućem sastanku na vrhu u Strasbourgu i Kehlu, a premijer Sanader također je u to uvjeren, stoji u priopćenju.

Premijer Sanader je naglasio kako će, unatoč slovenskoj blokadi, Hrvatska i dalje intenzivno obavljati svoju zadaću iz pristupnog procesa s EU. Objasnio je hrvatsko stajalište kako bi bilateralna pitanja trebalo odvojiti od pristupnog procesa Hrvatske Europskoj uniji, a otvorena granična pitanja sa Slovenijom rješavati primjenom načela međunarodnog prava na mjerodavnome međunarodnom sudbenom tijelu.

Sugovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi Hrvatske i Albanije odlični, pri čemu su istaknuli obostranu želju za jačom suradnjom u svim pitanjima od zajedničkog interesa, osobito u opskrbi prirodnim plinom i električnom energijom te mnogim drugim područjima, stoji u priopćenju.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još