Hrvatska VLADA IM KROJI SUDBINU

Radnici Uljanika: Nema privatizacije bez nas!

  • Autor: Hina
  • 28.11.2008 18:01:12
  • 28.11.2008 18:00:00

Radnici pulskog Uljanika danas su s radničkog skupa, održana zbog, kako tvrde, 'još nejasna modela privatizacije brodogradilišta', poručili premijeru Ivi Sanaderu da ne popusti zahtjevima Europske komisije u vezi s radnim mjestima brodograditelja

PULA - "Ne pristajemo na ucjene Europe jer treba misliti na budućnost naše strateške djelatnosti, koja u našoj zemlji nema alternative", naglasio je glavni povjerenik Uljanikova Sindikata metalaca Đino Šverko pred petstotinjak radnika u brodogradilištu. Dodao je kako brodograditelji traže i žele odgodu privatizacije jer se, kako je rekao, "naša brodogradilišta ne mogu tek tako prodavati u vrijeme velike svjetske recesije".

Po njegovim riječima strateška djelatnost ne smije se dovoditi u pitanje, a sindikati ne žele ukidanje radnih mjesta i radnih prostora.

"Privatizacija ne može proći mimo nas, pogotovo ne u vrijeme kad gospodarski stabilne zemlje čuvaju i ulažu u svoja društva i djelatnosti, a mi ih u vrijeme recesije rasprodajemo, a ni sami ne znamo komu", poručio je Šverko. Kako je rekao, očekuje da Sindikat metalaca bude uključen u dogovore o privatizaciji Uljanika, jer nam je, dodao je, "privatizacija nametnuta", kao i u drugim hrvatskim brodogradilištima, u kojima je puno teže.

Stoga su radnici Uljanika sa skupa poručili Vladi da pred Europom ne smije posustati i dovesti u pitanje cjelokupnu brodogradnju.

Sindikalni povjerenici danas su još jednom podsjetili Vladu da od brodogradnje i za brodogradnju živi desetak tisuća obitelji zaposlenih brodograditelja, uz više tisuća malih i velikih tvrtaka oslonjenih na proizvodnju broda.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr