Hrvatska FRIŠČIĆEVO RAZMIŠLJANJE

'Do kraja lipnja treba reći kada su izbori'

Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je danas da ako Hrvatska do kraja lipnja, za vrijeme mađarskog predsjedanja, ne zaključi pregovore s EU 'treba sjesti za stol i reći kad će na jesen biti izbori'

Uoči programske skupštine organizacije žena HSS-a 'Hrvatsko srce' u Stupničkim Kutima nedaleko od Slavonskoga Broda Friščić je izjavio kako je uvjeren da je koalicijska vlast uložila maksimalne napore da se pregovori zaključe i zato sada treba nastaviti punu suradnju, a ne zagovarati izbore 'odmah i sada'

'Mislim da smo spremni da se za vrijeme mađarskog predsjedanja pregovori završe. Ako se to ne dogodi onda sigurno treba donijeti odluku kada na izbore, a pregovori će se završiti kada se završe.

Onda je očito da to ne ovisi samo o naporima Hrvatske nego i o nekim drugima igrama unutar EU kojih je bilo i kojih će biti, kazao je Friščić. Dodao je kako premijerka Kosor ima potporu HSS-a koji je odgovoran partner u koalicijskoj Vladi.

Komentirajući protuvladine prosvjede, Friščić je rekao kako su oni demokratsko pravo no da ne podržava nasilje, ugrožavanje imovine i ljudi.

'Građani Hrvatske izražavaju nezadovoljstvo aktualnom vlašću kao i građani diljem svijeta. Nije to hrvatska specifičnost, ali ne treba nam to biti opravdanje. To je pokazatelj da određene stvari treba rješavati i jednako tako odgovorno se ponašati i znati koji su nam ciljevi. Ima nekoliko političara u Hrvatskoj koji misle' što gore, to bolje' za njih , ali to niti smije biti, niti je većinska hrvatska politika, kazao je predsjednik HSS-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još