ZAMJENA ZA PREMIJERKINU PRIJATELJICU

HDZ želi bespravnog graditelja u Vijeću HRT-a

02.03.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Josipa Čerinu, direktora zadarske podružnice Hrvatskog centra za razminiranje, HDZ je saborskom Odboru za medije predložio za jedanaestog člana Programskog vijeća HRT-a. Kako doznajemo, Čerinu je za ovu funkciju nominiralo kinološko društvo Dalmatinski pas iz Zadra

Odbor o HDZ-ovu prijedlogu uopće nije raspravljao pa će se Čerinino ime zajedno s još prethodno predloženih deset kandidata naći pred Saborom koji bi ih trebao imenovati.

Podsjetimo, HDZ je morao predložiti novog kandidata nakon što je Branka Pavlić odlučila povući svoju kandidaturu kada se otkrilo da je ona kći najbolje prijateljice Jadranke Kosor s kojom ljetuje u Bolu na Braču, a ispostavilo se da njezina majka drži i restoran u kojem su članovi vladajuće stranke rado viđeni gosti. Uz taj, Kosoričina prijateljica drži i restoran u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Osim što je u javnosti poznat kao šef HCR-ove podružnice u Zadru, Čerinino se ime vezivalo uz pomalo bizarnu priču iz Donatova grada.

Naime, prije dvije godine, izvještavali su mediji, Čerina je u zajedničkom dvorištu zgrade u kojoj živi pokušao sagraditi garažu, ali su se pobunili stanari i slučaj prijavili građevinskoj inspekciji. Do pobune možda ne bi ni došlo da pristup garaži nije ometao zidić na kojem se stanari rado okupljaju.

Njihovu prijavu Čerina je tada komentirao riječima: 'To se bune babe koje sjede na zidiću od podne do ponoći.'

Babama unatoč, inspekcija je najprije zatvorila gradilište, a potom izdala i nalog za rušenje garaže koja je bila provučena pod adaptaciju balkona koji se nalazio na mjestu garaže.