TERORIZIRANJE ŽRTVE

Prijetnje majci okrutno ubijene Ljubice Solar

26.02.2009 u 11:47

Bionic
Reading

Ružno i prijeteće pismo primila je prije tri dana, u utorak 24. veljače, Siščanka Vjera Solar, koja se već 17 i pol godina ustrajno bori da utvrdi tko je i zašto 17. rujna ratne 1991. godine ubio njezinu 19-godišnju kćer Ljubicu

Pismo je poslano u plavoj koverti iz Zagreba, a izrezanim i nalijepljenim slovima napisano je 'vaše najdraže', 'Ljubica', 'marš iz Hrvatske' i psovka. Poruka ima još, poput one 'mala zemlja za velike prijetnje' i veliko slovo 'U' koje dominira pismom. Dio pisma je i tekst iz Globusa iz 2006. u kojem se opširno piše o slučaju Solar, otkriva Slobodna Dalmacija

Prijeteće pismo Vjeri Solar

'Odnijela sam pismo u policiju i oni su rekli da će pokušati otkriti pošiljaoca. Rekla sam im i da stalno s prikrivenog broja dobivam prijetnje telefonom, a najčešće me zovu i samo dahću u slušalicu', kazala je za Slobodnu Vjera Solar ističući kako je silno ogorčena što još uvijek država nije završila ni istragu ubojstva njezine kćeri.

Vjera Solar je u prosincu 2007. izgubila spor protiv države u kojem je tražila nadoknadu štete zbog ubojstva kćeri Ljubice, koja je ubijena metkom kroz prozor. Pokušala je dokazati da njezina kći nije ubijena slučajno, zalutalim metkom ili pogreškom.

Odbijen je i zahtjev za isplatu odštete, svakome od supružnika Solar, Vjeri i Jovanu po 220.000 kuna s pripadajućim kamatama zbog pretrpljene boli i štete. Do danas nisu dobili odgovor na žalbu, kao što još uvijek nema optužnice niti sudskog procesa za ratni zločin koji je počinjen nad njihovom kćerkom.
Vjera Solar smatra da državna tijela čekaju da ona umre te da na taj način zaključe cijeli slučaj.