Hrvatska IZ RUSIJE S PARKINGOM

Moskva želi zagrebački model naplate parkiranja

  • Autor: V.Brkulj
  • 28.1.2011 14:47:38
  • 28.1.2011 12:52:25

Moskva je zainteresirana za nabavu tramvaja koji proizvodi Končar, a nije isključeno da prijestolnica Rusije implementira i zagrebački model naplate parkiranja

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, zagrebačka delegacija je u dvodnevnom posjetu Moskvi napravila dobar posao.

'S novim gradonačelnikom Moskve Sergejem Semionovičem Sobjaninom dogovoreno je da stari sporazum iz 2001. godine ne produljujemo aneksom, već ćemo složiti novi u koji će biti implementirano sve iz starog i dodane još neke stvari. U Moskvi je napravljen dobar posao, jer je Mate Kraljević imao kvalitetnu prezentaciju rješenja prometnih problema, a u razgovorima su Rusi pokazali i interes za nabavu naših tramvaja', kazao je Bandić.

Prvi čovjek Grada s najbližim suradnicima bio je iznenađen kaosom i neredom koji vlada na prometnicama Moskve, za što su dobrim dijelom, kako rekoše, kriva i pomalo nevjerojatna zakonska rješenja.

'Policajac u Moskvi ne može napisati kaznu za krivo parkiranje sve dok vlasnik automobila ne dođe do njega. To je nešto nevjerojatno. Pokazali su interes za naš model naplate parkiranja, ali i za SMS naplatu parkiranja, što je Zagreb uveo prvi u svijetu', pohvalio se nekadašnji šef Zagrebparkinga Mate Kraljević.

Iako je realizacija projekata još na dugom štapu, čelni ljudi Gradske uprave smatraju da su vrata za nove poslove odškrinuta, a uvjereni su da interes nije bio samo kurtoazan, jer po prvi put posjet Moskvi nije bio samo protokolaran.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još