Hrvatska VUKELIĆ O REKONSTRUKCIJI VLADE

'Ako premijerka to želi, ja ću otići'

Iako je premijerka Jadranka Kosor još prije nekoliko mjeseci najavila rekonstrukcije u Vladi, još uvijek nije došlo ni do kakvih smjena. Međutim, mediji naveliko nagađaju da bi se među onima koji bi mogli otići iz Vlade trebao naći ministar financija Ivan Šuker, ministar zdravstva Darko Milinović, ministar mora i prometa Božidar Kalmeta, ali i ministar obrane Branko Vukelić

'Ne bojim se za svoj položaj. Mirno spavam, radim i mislim da su rezultati rada vidljivi i što se tiče Ministarstva obrane. Predsjednica Vlade je ta koja može i ima svoje pravo da rekonstruira onako kako misli da želi', rekao je u Saboru novinarima ministar obrane Branko Vukelić.

Upitan je li spreman otići ako treba, Vukelić je poručio: 'Ja sam tu došao na prijedlog predsjednice Vlade i ja ću uvijek, ako ona to odluči, otići. Prije svega ne treba spekulirati s ovim o čemu dosad nije bilo govora.'

Novinare je zanimalo i kada će javnost konačno doznati rezultate istrage o padu MIG-ova.

'Ja sam već rekao da to očekujemo sredinom 12. mjeseca, takva je bila i procjena istražitelja da bismo konačno mogli saznati konačnu istinu. Mislim da istraga ide dobro, pronađeni su svi dijelovi i bitno je da se na neki način rekonstruira vježba sama kako je zacrtana i što je sve bilo predviđeno i da se ono što je od dijelova pronađeno, da se ekspertizom utvrdi što je stvarno bilo uzrok', kazao je Vukelić.

Osvrnuo se i na opremljenost Oružanih snaga te na modernizaciju vojske. 'Svakako, kada bi situacija u Hrvatskoj bila drukčija i kada ne bi bilo krize i recesije, onda bi smo mogli daleko brže, daleko više i to sam jasno rekao. Ali zadovoljan sam što smo za iduću godinu jedno od rijetkih ministarstava koje bilježi rast proračuna za 4,6 posto, koji je prije svega usmjeren na opremanje i modernizaciju. Očekujem iduće godine značajno veći broj borbenih oklopnih vozila, a dolazak vozila onda je i signal da ćemo se baviti i onim svim postupcima kako bismo obučili ljude da s tim borbenim vozilima rade ono što je u njihovoj zadaći', zaključio je Vukelić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još