DOLIJAO DILER

U filmskoj potjeri ranjeno četvero policajaca, jedan teže

24.11.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističku istragu nad 35-godišnjakom, osumnjičenim za zlouporabu opojnih droga i sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti, pri čemu je jedan policajac teško ozlijeđen, priopćeno je danas iz PU zagrebačke

Osumnjičeni je danas doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Zbog sumnje da u osobnom automobilu renault clio, zagrebačkih registracija, u vlasništvu tvrtke iz Zagreba, prevozi drogu, službenici Odjela kriminaliteta jučer su na raskrižju Ulice grada Vukovara i Radničke ceste, legitimirali 35-godišnjaka dok je bio zaustavljen u koloni vozila. Nakon što su ga policajci legitimirali, 35-godišnjak je zaključao s unutarnje strane vrata automobila te se nakon upaljenog zelenog svjetla odvezao do Držićeve ulice, gdje je ponovno zastao u koloni vozila i gdje mu je prišao jedan od navedenih policijskih službenika.


Osumnjičeni je tada naglo vozilom krenuo naprijed i okrznuo jednog policajca koji je pao na tlo, dok je policijsku službenicu koja je prilazila automobilu, također okrznuo. Kako bi zaustavio bijeg osumnjičenika u vozilu, policijski službenik je razbio staklo vozačevih vrata, no osumnjičeni je nastavio vožnju do Banjavčićeve ulice, gdje su dva policijska službenika izbjegla nalet automobila.

Na kolnik Banjavčićeve ulice osumnjičeni je odbacio PVC vrećicu sa 193,5 grama heroina podijeljenog u četiri PVC vrećice. Nakon toga je nastavio vožnju do Zvonimirove ulice gdje su ga policijski službenici zaustavili i doveli ga u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

PU zagrebačka navodi kako je 'sudionicima događaja pružena liječnička pomoć u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je jedan policijski službenik teško ozlijeđen, a da su troje policijskih službenika i osumnjičeni lakše ozlijeđeni'.

Po dovršetku kriminalističke istrage osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.