MULJATOR U KUTI IZ IVANCA

Liječnik izdavao lažne dozvole

08.09.2010 u 12:22

Bionic
Reading

Zato što je izdavao lažna uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti, liječnik s ivanečkog područja kazneno je prijavljen zbog više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, dok su osobe kojima je pogodovao prijavljene zbog poticanja na kazneno djelo

Provodeći sveobuhvatno policijsko istraživanje tijekom više mjeseci, policijski službenici PU varaždinske utvrdili su postojanost osnovane sumnje da je 54-godišnji liječnik medicine rada s područja Ivanca počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, osnovano se sumnja da je liječnik, uz poticanje još troje muškaraca starosti 53, 63 i 45 godina, izdavao liječničke svjedodžbe i uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti s ocjenom radne sposobnosti 'sposoban', a da osobe nisu ispunjavale opće i posebne uvjete koje moraju ispunjavati.

'Takvim postupanjem liječnik je u opasnost dovodio osobe kojima je izdavao liječničke svjedodžbe te njihove radne kolege i imovinu u okruženju u kojem su obavljali svoju djelatnost. Zasad se nije uspjelo dokazati da je to činio zbog novca, inače bi bio prijavljen za mito', doznajemo od Siniše Brkinjača, zamjenika načelnika PU varaždinske, koji napominje da su uvjerenja dobivali građevinski radnici.