Crna kronika USTAŠKO ZNAKOVLJE NA PROSLAVI OLUJE

Policija u Čavoglavama s glavom u pijesku

  • Autor: A. Srzić
  • 6.8.2010 13:01:42
  • 6.8.2010 10:56:35

Policija će putem snimke utvrditi napadače na novinarsku ekipu HRT-a u Čavoglavama, gdje su ih tijekom Thompsonove proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti maltretirali i gađali kamenjem

'Nakon što su nepoznate osobe vrijeđale novinarsku ekipu i snimatelja, policija je intervenirala, ali po dolasku na mjesto događaja nije pronašla počinitelje toga djela', rekla nam je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Ipak, snimatelj HRT-a uspio je snimiti osobe koje su ga maltretirale i gađale kamenjem pa će, prema riječima glasnogovornice Kosor, policija morati tim putem utvrditi njihov identitet.

Nakon toga će, ako se utvrdi da činjenično stanje odgovara navodima iz prijave, policija podnijeti kaznenu prijavu iz djelokruga uznemiravanja javnog reda i mira protiv počinitelja koji su verbalno napali novinare i, kako kaže glasnogovornica, na njih bacili 'šaku kamenčića'.

Glasnogovornica PU šibensko-kninske je opovrgnula da je policiji trebalo dva sata da dođe iz Drniša do Čavoglava nakon što je zaprimila prijavu, kako su napisali neki mediji.

Ona kaže da je na terenu bio određen broj policajaca, što u uniformi što u civilu, koji su osiguravali skup. Zašto onda nisu brže reagirali i pomogli napadnutim novinarima, i dalje nije jasno, kao ni zašto nisu spriječili nošenje i prodaju ustaških simbola čime se izravno krši Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako to da su novinari i fotoreporteri vidjeli i snimili ustaške simbole na Thompsonovoj fešti, a policija ne terenu 'izravnim promatranjem' nije - glasnogovornica Kosor kaže: 'Ne mogu vam ništa reći, nisam bila tamo pa ne znam. Vi ste novinari očito pronicljiviji od policajaca'.'

Osim prijave novinara za napad, zabilježena je i jedna krađa mopeda te oštećenje jednog automobila.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još