SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

Krunski svjedok potvrdio iskaz iz istrage?

10.05.2010 u 22:35

Bionic
Reading

Tomislav Marjanović, krunski svjedok na suđenju optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008, pod policijskim osiguranjem doveden je na zagrebački Županijski sud

Što je rekao kada je sjeo na klupu za svjedoke, ispred optuženog Roberta Matanića, s kojim je rodbinski povezan, nepoznanica je, jer je rješenjem Vrhovnog suda s dijela rasprave na kojem on daje iskaz javnost isključena.

Neslužbeno Vecernji.hr doznaje da je Marjanović odlučio ostati pri iskazu koji je dao u istrazi i koji je sastavni dio optužnice protiv R. Matanića i ostalih. U slobodnom dijelu iskaz je davao sat i pol, a slijede pitanja. S obzirom na to da obrana cijelo vrijeme tvrdi da je Marjanovićev iskaz nevjerodostojan i lažan, očekuje se da će oni imati brojna pitanja te da bi Marjanović mogao iskaz davati nekoliko dana. S njegovim iskazom potrebu su imali razračunati se i Sreten Jocić te Milenko Kuzmanović, kojima se zbog istog delikta sudi u Beogradu.

Obojica su Marjanovića nazvala 'krunskim svjedokom lašcem', a Jocićeva obrana sudu je priložila čak i analizu tog iskaza na 250 stranica. Inače, Marjanović je sudjelovao u pripremama za ubojstvo Ive Pukanića pa je obrana već i zbog toga tvrdila da on ne može biti pokajnik. U svom iskazu koji je dao u istrazi detaljno je opisao svoja poznanstva s Robertom Matanićem i Amirom Mafalanijem te Slobodanom Đurovićem i Sretenom Jocićem. Tvrdio je da su on i Matanić u Bugarskoj obavljali poslove za Jocića, da je za njihova boravka u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici Đurović bio taj koji je plaćao njihovu obranu. Kao naručitelja označio je Jocića te kazao da je za ubojstvo plaćeno milijun i pol eura.