SPAJANJE SLUČAJEVA

Odgođeno suđenje za Simkino ubojstvo

21.12.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Suđenje Arnoldu Uremoviću (23) iz Matulja, optuženom za ubojstvo Vitomira Jovičića Simke (36), na Županijskom sudu u Rijeci, odgođeno je za veljaču 2010. godine

Budući da se protiv Uremovića i još dvojice na Općinskom sudu u Rijeci vode tri kaznena djela zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nasilničkog ponašanja, sutkinja Ika Šarić predložila je da se ta suđenja koja još nisu započela spoje s ovim za ubojstvo.

Prijedlog je prihvatio i tužitelj i Uremovićev odvjetnik, a rasprava je zakazana za 25. veljače 2010. godine, na kojoj će prisustvovati i okrivljeni dvojac, Krešimir Budimir i Damjan Vukas te svjedoci.

Podsjetimo, Uremović je 8. travnja ove godine na okupljalištu mladih kod Titovog trga, ispred hotela Continental, pred desecima očevidaca, 50 kilograma teškog Simku najprije ismijavao, a zatim ga obuhvatio rukama oko struka i nogu te bacio preko ograde u hladnu Rječinu.

Simke nije znao plivati, vodena struja odnijela ga je nizvodno te se utopio. Njegovo je tijelo pronađeno u moru riječke luke tek desetak dana kasnije, a Uremović je pobjegao u Italiju.

Policija je u početku njegovo utapanje smatrala nesretnim slučajem, no na Facebooku se pojavila grupa revoltiranih Simkinih prijatelja na koju su se počeli prijavljivati brojni očevici događaja te je policija nedugo zatim objavila da je Simke ubijen.

Potraga za Uremovićem nije dugo trajala. Vratio se iz Italije i sam se predao policiji. Istražnom sucu rekao je tada da je bio pijan te večeri, da nije znao da Simke ne zna plivati i izrazio žaljenje jer ga nije namjeravao ubiti.