ODŠTETNI ZAHTJEV VINOGRADSKOJ

Milijun kuna za smrt novorođenčeta

10.10.2009 u 10:25

Bionic
Reading

'Prošlo je šest mjeseci od smrti moga sina, a imam osjećaj da su nas svi zaboravili. Iz bolnice nije stigao ni najobičniji izraz sućuti ili žaljenja, a imam osjećaj i da nadležna tijela odugovlače s istragom', ispričala je Marina Milek (25) iz Zagreba

ZAGREB - Ona i suprug traže od KB-a Sestre milosrdnice milijun kuna odštete za duševne boli. U toj bolnici rodila je sina Luku, koji je umro 23 dana kasnije, a Marina optužuje liječnike za njegovu smrt. Iako su i mama i beba tijekom trudnoće bili zdravi, Marina je trudnoću prenijela 11 dana pa su joj probušili vodenjak, pišu 24sata.

'Liječnik je satima odgađao carski rez. Luka se rodio sav plav i natečen te bez znakova života. Morali su ga reanimirati', ispričala je s gorčinom Marina Milek. Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva utvrdilo je da je liječnik krivo interpretirao patološki CTG zapis koji je pokazivao da se gube znakovi života bebe.

'Neopravdano je odlagao opstetričku intervenciju', piše u izvješću. Državno odvjetništvo još istražuje slučaj, a u Hrvatskoj liječničkoj komori potvrdili su nam da su u kolovozu pokrenuli disciplinski postupak protiv dr. Ljubomira Jokanovića, liječnika koji je vodio porod.

Proglasi li ga HLK krivim, mogu ga kazniti ukorom, ali i oduzimanjem dozvole za rad.