PROCES SE NASTAVLJA

Ništa od blokade Pantovčaka zbog bivše misice

06.03.2015 u 09:12

Bionic
Reading

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda priznao je i produljio rješenje Okružnog suda u Mariboru kojim su blokirani imovina i bankovni računi bivšoj Miss sporta Hrvatske Vlatki Matić Pivac, poduzetniku Tomislavu Blagusu i njegovoj supruzi Maji te Zoranu Galiću, koje tužiteljstvo u Sloveniji sumnjiči u jednoj od najvećih korupcijskih afera, piše Večernji list

Iako je slovenski sud zatražio i blokadu dijela kompleksa Pantovčaka koji je u vlasništvu tvrtke Kavoteka čija je šefica bivša misica, zagrebački sud to je odbio, piše Večernji list.

Naime, Republika Hrvatska na zagrebačkom Općinskom građanskom sudi vodi spor protiv Kavoteke i još dviju nasljednica radi utvrđenja vlasništva nad spornom česticom pa je izvršenje tog dijela rješenja odgođeno.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, tportal već je pisao o ovom slučaju, koji je na naslovnice medija dospio nakon što je slovenski sud bivšoj misici blokirao imovinu zbog malverzacija vezanim uz Novu kreditnu banku Maribor. Slovensko Specijalizirano državno odvjetništvo bivšu misicu je teretilo da je, s ostalim optuženicima, novcem Nove kreditne banke Maribor kupovala nekretnine po bitno višoj cijeni od realne te da je za sebe zadržavala razliku koja se broji u milijunskim iznosima. Navodno je tako zaradila 8,5 milijuna eura.

Kako je slovenski sud zbog slučaja zatražio blokadu njezine imovine, doznalo se da se među njezinim nekretninama nalazi i dio zemljišta u sklopu kompleksa Pantovčaka. Do nekretnine na Pantovčaku Matić Pivac došla je tako što je kupila tvrtku Kavoteka koja je već bila u sporu s državom oko zemljišta na Pantovčaku. Sporna nekretnina, kazali su nam lani iz Državnog ureda za upravljanje državom imovinom, obuhvaća jedan dio dvorišta kompleksa na zagrebačkom Pantovčaku koji je spušten prema Vrhovcu. Nekretnina je dio zemljišta na padini, veličine 1.720 m2, šumovita je te ne obuhvaća izgrađene objekte.