SLOVENSKA TUŽBA OTKRILA

Bivša misica svađa se s državom oko šume na Pantovčaku

26.08.2014 u 18:07

Bionic
Reading

Nakon što je jutros u medijima odjeknula informacija da je slovenski sud blokirao dio rezidencije predsjednika RH na Pantovčaku, i to zbog postupka koji vodi protiv bivše miss sporta Vlatke Matić Pivac, postavilo se pitanje kako je uopće dio vlasništva Hrvatske stigao u njene ruke

Prema informacijama Jutarnjeg lista, bivšu misicu progoni slovensko Specijalizirano državno odvjetništvo, i to zbog sumnje da je, s ostalim optuženicima, novcem Nove kreditne banke Maribor kupovala nekretnine po bitno većoj cijeni od realne, te da je za sebe zadržavala razliku koja se broji u milijunskim iznosima. Navodno je tako zaradila 8,5 milijuna eura.

Međutim, u postupku koji se vodi u Sloveniji, Vlatki Matić Pivac putem međunarodne pravne pomoći zagrebačko Županijsko odvjetništvo blokiralo je sve nekretnine, a među njima je i dio rezidencije predsjednika RH na Pantovčaku.

Kako je sporni dio rezidencije došao u ruke bivše misice, odnosno njene tvrtke Kavoteka, nije posve jasno, no prema neslužbenim informacijama radi se o nacionaliziranoj imovini koja je vraćena nasljednicima i koju je vjerojatno preuzela spomenuta tvrtka. Konkretne informacije pokušali smo doznati u samom Uredu predsjednika, no tamo su nas uputili na Državni ured za upravljanje državnom imovinom.

'Državni ured za upravljanje državnom imovinom je upoznat s problemom vezanim na navedenu nekretninu koja obuhvaća jedan dio dvorišta kompleksa na zagrebačkom Pantovčaku, koji je spušten prema Vrhovcu. Nekretnina je dio zemljišta na padini, veličine 1.720 m2, šumovita je te ne obuhvaća izgrađene objekte. Za navedenu nekretninu vodi se sudski spor s tvrtkom Kavoteka d.o.o.'. U sporu radi utvrđivanja vlasništva, zaštitu imovinskih prava i interes RH zastupka Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u čijoj je ingerenciji navedeni postupak', odgovorili su nam u DUUDI-ju.

Kako je odgovor DUUDI-ja stigao izvan radnog vremena, do objave ovog teksta nismo uspjeli doći do informacija iz Državnog odvjetništva, kao ni od odvjetnika bivše misice Gordana Pregleja.