GOSPODARSKI KRIMINAL

Bivša šefica nekadašnje Čačićeve tvrtke pod istragom

01.09.2014 u 17:14

Bionic
Reading

Protiv bivše voditeljice financija u Coningu Dragice Podvezanec varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenju službene isprave

'Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica kao voditeljica financija u trgovačkom društvu od prosinca 2011. do prosinca 2012., prilikom plaćanja obveza tog društva i obveza tri povezana društva, izradila dvadeset ugovora o prijenosu potraživanja u koje je neistinito upisivala da vjerovnici prenose svoja potraživanja od navedenih društava na jednu banku, i to na njezin osobni žiroračun. Tako je uplatila iznos od 176.000 kuna na svoj račun, umjesto vjerovnicima društava, izvijestili su iz varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva ne navodeći ime okrivljenice.

Isto tako osnovano se sumnja da je, radi prikrivanja protupravnog prisvajanja novca društava, u prosincu 2013. i siječnju 2014. iz zapisnika porezne uprave o obavljenom inspekcijskom nadzoru izvadila stranice na kojima je konstatirano da su društva plaćala svoje obveze uplatama na njen osobni račun. Podsjetimo, prije ulaska u politiku, Radimir Čačić bio je vlasnik Coninga.