Crna kronika OBOREN REKORD

Na Bajakovu zaplijenjeno 43.488 šteka cigareta

Carinski i policijski djelatnici zaplijenili su na graničnom prijelazu Bajakovu 43.488 šteka cigareta koje je u Hrvatsku iz Srbije u kamionu hladnjači jutros oko 4,30 sati pokušao prokrijumčariti 42-godišnji grčki državljanin, koji je uhićen

BAJAKOVO - Cigarete, tržišna vrijednost kojih je procijenjena na 4,4 milijuna kuna, bile su skrivene u kamionu hladnjači njemačkih registracijskih oznaka koji je iz Grčke preko Hrvatske u Njemačku prevozio 15,8 tona zaleđena povrća, rekao je na konferenciji za novinare pročelnik vukovarske Carinarnice Hrvoje Čović.

"Ovo je do sada najveća zapljena cigareta na ovome graničnom prijelazu", kazao je Čović, dodavši kako su zaplijenjene ruske cigarete proizvedene po američkoj licenciji marke "jin ling".

Vozač, grčki državljanin A.C., bit će sproveden istražnom sucu Općinskog suda u Vinkovcima.

Današnja zapljena višestruko je veća od cjelokupne dosadašnje zapljene cigareta u Županiji u ovoj godini. Po riječima načelnika Odjela za granice vukovarsko-srijemske Policijske uprave Tomislava Iljića, 2008. na svim graničnim prijelazima u Vukovarsko-srijemskoj županiji , ne računajući današnju, ukupno je zaplijenjeno nešto više od 8100 šteka cigareta, od toga na Bajakovu 4712.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još