PREKRŠIO UVJETNU

Sova još jedanput osuđen - za raspačavanje kokaina 2,5 godine

09.03.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Stari znanac rubrika crne kronike Mario Sova nepravomoćno je danas na zagrebačkome Županijskom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog raspačavanja 275 grama kokaina, a kako je time prekršio rok kušnje pravomoćne uvjetne jednogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog teške krađe, sutkinja ga je kaznila s još pola godine zatvora. Sova je na sud doveden s lisičinama na rukama i nogama jer je od sredine travnja 2010. u pritvoru koji mu je produljila sutkinja.

Osuđen je jer je na Badnjak 2009. kokain prodao Ivici Percanu (30), u čijem je automobilu droga i pronađena tijekom uhićenja kod naplatnih kućica kod Kikovice na autocesti Zagreb-Rijeka. Percan je drogu, zbog koje je osuđen u Puli, prevozio Sovinu bratiću Daliboru Maroviću (36), s kojim je 44-godišnji Sova, uz još jednu osobu, osuđen za otmicu i iznudu Puljanina Dine Marinovića. U tom je slučaju Sova nepravomoćno dobio tri i pol godine zatvora.

Ta i još dvije nepravomoćne presude, za ubojstvo i krivotvorenje isprava, uzete su mu kao otegotne okolnosti, a olakotne su to što je otac dvoje djece i što je prošlog tjedna priznao krivnju i preprodaju kokaina, čime je, smatra sutkinja, pokazao da je svestan pogubnosti svojeg ponašanja i da prihvaća odgovornost.

Sova na nepravomoćnu presudu sutkinje Sanje Mazalin nije reagirao.

On je u svibnju 2010. u ponovljenom suđenju nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva Roberta Marana u ožujku 2000. pred diskotekom "Aquarius" na Jarunu. Na prvom suđenju bio je oslobođen jer je sud zaključio da je ubio u prekoračenju nužne obrane, no Vrhovni je sud presudu ukinuo i odredio novo suđenje. Nakon zločina na Jarunu pobjegao je u Nizozemsku, iz koje se vratio u srpnju 2009.

Nepravomoćno je kažnjen i sa šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine jer je 2009. pribavio 90-ak bjanko njemačkih dozvola za boravak iako je znao da su ukradene u gradskoj vijećnici Karlsruhea 2008.

Sova se spominjao i u sklopu istrage ubojstva Cvetka Simića, srbijanskog narkodilera čije je raskomadano truplo bez glave pronađeno u Jarunu. Mediji su u travnju 2010. pisali da su u stanu koji je unajmio na Laništu pronađeni Simićevi biološki tragovi.