ŠVERC DROGE

Pješice s paketom heroina u anusu ušao u Hrvatsku

18.01.2012 u 17:36

Bionic
Reading

Tomislav K. (32) iz Prologa kod Livna u BiH u splitskom zatvoru čeka suđenje zbog ilegalnog prelaska državne granice sa 129 grama heroina i tri grama kokaina, od kojih je veći dio sakrio u analni otvor

Županijski sud idućih će dana odlučiti o optužnici Županijskog državnog odvjetništva kojom ga terete da je na području BiH nabavljao veće količine heroina i kokaina namijenjene preprodaji u Hrvatskoj. Drogu je prenosio pješice preko ilegalnih prijelaza na Kamešnici.

Policija ga je presrela 30. studenog prošle godine. Pronašli su paketić oblijepljen crnom ljepljivom trakom sa 49 grama heroina koji je odbacio. Policajci su očito znali da drogu prenosi u analnom otvoru pa je uz nalog pregledan u KBC-u Split gdje mu je kirurg pronašao paketić dug 10, a širok pet centimetara u kojem je bilo 80 grama heroina i tri grama kokaina. Drogu je spremio u prezervativ koji je također oblijepio crnom ljepljivom trakom.

Branio se da je ovisnik i kako je drogu švercao u Hrvatsku za svoje potrebe. U pritvoru je zbog mogućnosti bijega. Ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i bosansko-hercegovačko.