Crna kronika BIZARAN PERFORMANS

Izišla sa suda pa opet rastrgala zastavu EU-a

Kristina Ćurković se nakon rasprave na Prekršajnom sudu, praćena simpatizerima, spustila na Pjacu gdje je održala performans. Pokidala je zastavu koja je podsjećala na zastavu Europske unije. Unutar kruga europskih zvjezdica nacrtala je zvijezdu petokraku, srp i čekić, izvještava Dalmacija News

'Iako sam rođena prije 20 godina, dobro se sjećam rata i sladoledara u bijelim košuljama sa znakom Europske unije koji su prije 17 godina pili kavu s jugočetnicima dok su naše majke ostajale bez muževa, a djeca bez očeva. Danas nas opet pod tom krinkom mira žele uvesti u uniju, a unija znači jedno, jedinstvo. Podsjeća li vas riječ jedinstvo na nešto?' zapitala je Ćurković okupljene građane, prenosi Dalmacija News.

Napomenula je da će Hrvati u Europskoj uniji biti zastupljeni s manje od jedan posto s obzirom na broj stanovnika, a građane je pozvala da se na referendumu izjasne protiv ulaska u EU.

'Europska unija je omogućila gay paradu u Splitu, paradu pedera. Oni su to financirali. Istraživala sam Lisabonski sporazum i svaka odredba je iznad Ustava. Kakav je to suverenitet? EU je izjednačena s petokrakom koju je Josipović nazvao simbolom ljubavi i mira. Pokidat ću ovu fantomsku krpu jer, ako može Slovenac pokidati hrvatsku zastavu u Istri i to predstaviti kao svoj umjetnički performans, isto pravo imam i ja', zaključila je Kristina Ćurković.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još