HODAJUĆA NEVOLJA

Nakon što je kažnjen zbog incidenta na plaži, Trifunović platio još jednu kaznu

09.09.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Poznati srpski glumac Sergej Trifunović ponovno je kažnjen sa dvjesto eura nakon što je na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu prethodno kažnjen sa petsto eura zbog držanja psa bez nadzora i vrijeđanja policijskih službenika

Par sati nakon što je izišao iz sudnice Sergej Trifunović je izveo svog njemačkog ovčara u šetnju u subotu oko 12.55 sati te su ga policija i komunalno redarstvo zatekli kako njegov njemački ovčar slobodno šeta Bosanskom ulicom, u samom centru grada, bez povodca i zaštitne korpe, dakle bez ikakvog nadzora, doznaje Slobodna Dalmacija.

Izrečena mu je kazna od 200 eura u vidu prekršajnog naloga, a kako je Trifunović platio kaznu odmah, naplaćeno mu je samo dvije trećine kazne, znači 133 eura.

Naime, ako pas šeta bez povodca, mora imati zaštitnu korpu, a ako je na povodcu ne mora. Njemački ovčar je kategorija psa koji se tretira kao životinja koja može ugroziti ljude.

Ovdje Trifunović više ne može reći da nije vidio nikakv znak o zabrani šetanja psa bez povodca i korpe kao što je govorio nakon incidenta na Kašteletu kada je pas trčao među kupačima više do dvadeset minuta, niti o ‘luđakinji‘ koja ga je prijavila.

Policija je u prvom slučaju zatražila ukupno 1.000 eura kazne, 700 za vrijeđanje policajaca i 300 eura za psa bez nadzora, a na koncu je Trifunović za oba prekršaja osuđen na 500 eura. Mora platiti i troškove postupka u visini od 50 eura.

Par sati koje je proveo u policiji računaju mu se kao dan uhićenja pa je u konačnici kazna 460,18 eura. Smatrat će se da je u cijelosti plaćena ako Trifunović odmah plati dvije trećine preostale kazne. I on i policija odrekli su se prava žalbe.

Sada je platio odmah 133 eura tako da je Trifunovića njegov ljubimac košta 590 eura jer Trifunović nije htio ograničiti njegovu slobodu i komod.