Crna kronika UHIĆENI KOD TOVARNIKA

Afganistanci s djecom ilegalno prelazili granicu

U nezakonitom prelasku hrvatske državne granice sa Srbijom, 1500 metara sjeverno od graničnog prijalaza Tovarnik, sinoć je zatečeno sedmero državljana Afganistana od kojih troje djece, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju s čijeg područja su nezakonito prešlu u Hrvatsku.

Prema podacima te policijske uprave, u razdoblju od 1. siječnja do 27. studenoga 2011. godine u nezakonitom prelasku državne granice zatečeno je ukupno 1044 stranih državljana od kojih su 665 bili državljani Afganistana.

U usporedbi s istim razdobljem 2010. godine, u kojem je u nezakonitom prelasku državne granice zatečeno ukupno 298 stranih državljana, riječ je o povećanju od za čak 250 posto. Od 298 stranih državljana, državljanstvo Afganistana imalo je 149.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još