Crna kronika DANAS ISPITAN ČOBANKOVIĆ

28. rujna presuda za 'mali maestro'

Presuda u ponovljenom suđenju bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju 'mali maestro' bit će objavljena na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu, 28. rujna, javlja HRT

Danas je ispitan posljednji svjedok - potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković. Njegovo svjedočenje zatražila je Gotovčeva obrana jer je on bio član upravnog odbora HFP-a u vrijeme kada je Stanić navodno podmitio Gotovca kako bi mu pogodovao u privatizaciji Dalmacijavina i hotela Bellevue, javlja HRT.

U iskazu Čobanković je rekao da je dobro surađivao s Gotovcem jer se u to vrijeme privatiziralo mnogo tvrtki iz njegova resora. Dodao je kako je Gotovac u slučaju Dalmacijavina obavljao uglavnom tehnički dio posla. Čobanković je istaknuo da on osobno, kao ni Vlada nisu preferirali nikoga od zainteresiranih za privatizaciju Dalmacijavina.

Na suđenju, ponovljenom zbog odluke Vrhovnog suda kojom je ukinuta prijašnja oslobađajuća presuda, Gotovac se tereti da je od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo, a zauzvrat mu je davao informacije i upute kako bi mimo tržišnih uvjeta povoljno stekao dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevue u vlasništvu HFP-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još