U OSIJEKU

Pijani policajac usmrtio autom pješaka pa pobjegao

12.09.2011 u 13:02

Bionic
Reading

Prometnu nesreću u kojoj je poginuo pješak Krunoslav Kozlović (34) iz Bilja skrivio je 35-godišnji interventni policajac iz Osijeka koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Imao je nešto ispod jednog promila alkohola u krvi. Priopćio je to danas načelnik PU osječko-baranjske Željko Prša

'Na moju veliku žalost, nakon nesreće nije odradio onako kako je to propisano zakonom i kako bi bilo časno i ljudski nego je otišao kući i parkirao vozilo u garažu. Nakon sat vremena, kada je alarmirao neke prijatelje i kada su išli detaljnije pregledati mjesto gdje se dogodila nesreća i gdje su pronašli tijelo, angažirao je regularne policijske snage da se taj posao odradi s naše strane kako treba' izvijestio je Prša. Iako još sa sigurnošću to ne mogu tvrditi, postoji mogućnost, dodao je, kako bi nesretni muškarac preživio da mu je na vrijeme pružena medicinska pomoć.

'Naprosto ne mogu povjerovati u njegovu priču da nije siguran u što je udario. Nije čovjek zec', kazao je načelnik.

Policajac je suspendiran iz službe. Bit će kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće, ali ne iz nehaja, s obzirom na to da je bio alkoholiziran. Prijeti mu tri do deset godina zatvora. Bit će prijavljen i jer ozlijeđenom nije pružio pomoć, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Nesreća se, podsjetimo, dogodila na cesti između Bilja i Osijeka jučer u 4.35 sati.