FRANCUZ IZAZVAO PROMETNU

Petero ozlijeđenih u sudaru kampera i Nissana

06.07.2011 u 14:37

Bionic
Reading

U sudaru francuskog kampera i automobila Nissan Note slovenske registracije, koji se dogodio jučer oko 8.30 sati na cesti Žudetići – Ponte Porton, ozlijeđene su dvije žene i troje djece

Kako je izvijestila PU istarska, lakše ozljede zadobile su 35-godišnja slovenska vozačica i petogodišnja putnica u osobnom automobilu te 14-godišnja putnica iz kampera, dok su 11-godišnjakinja i 58-godišnja putnica iz Nissana u prometnoj nesreći teško ozljeđene.

Prema podacima PU istarske, nesreća se dogodila tako što je 48-godišnji francuski državljanin, upravljajući kamperom marke Chausson iz smjera mjesta Žudetići prema Ponte Portonu, uslijed neprilagođene brzine ulaskom u desni oštri zavoj izgubio nadzor nad kamperom. Francuski vozač prešao je na suprotnu kolničku traku gdje je prednjim lijevim bočnim dijelom kampera udario u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila Nissan Note, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 35-godišnja slovenska državljanka.

Zbog izazvane prometne nesreće, protiv 48-godišnjeg vozača kampera slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem, izvijestila je PU istarska.